Dit evenement is afgelopen

MOOOV Filmfestival Genk: Último tango

MOOOV Filmfestival Genk: Último tango

German Kral, Argentinië/Duitsland/Italië, 2015, 85 minuten

Het prachtige liefdesverhaal van het bekendste danskoppel uit de geschiedenis van de tango en hun onbegrensde liefde voor deze gepassioneerde dans.

 

María Nieves Rego (80) en Juan Carlos Copes (83) dansten daarna bijna vijftig jaar lang als paar. Haat en liefde lagen altijd dicht bij elkaar. Hun wegen scheidden meerdere keren, maar altijd kwamen ze weer samen door hun gedeelde liefde: de tango.

Uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke: Juan verliet María voor een andere vrouw. In de film vertellen María en Juan het hele verhaal aan een groep jonge tangodansers en choreografen uit buenos Aires. Over hun eerste ontmoeting, hoe ze de tango hip maakten in de Verenigde Staten, tot en met de uitverkochte zalen voor de broadwayhit The Ultimate Tango, waarin het paar de sterren van de hemel danste.

Último Tango is het boeiende portret van tweefascinerende personages, rijkelijk gevuld met dans en muziek, gefilmd in nostalgische, romantische kleuren en filters. De scènes met María en Juan voor de camera worden afgewisseld met prachtige tangochoreografieën door jonge dansers die het beroemde koppel in de verschillende fasen van hun leven uitbeelden.

Regie: German Kral
Land: Argentinië, Duitsland, Italië
Jaar: 2015
Duur: 85 minuten
Genre: Documentaire, musical

 


 

Trailer

 

Recensie

'Een film over de liefde'