Dit evenement is afgelopen

MOOOV Filmfestival Genk: Wolf and sheep

MOOOV Filmfestival Genk: Wolf and sheep

Shahrbanoo Sadat, Denemarken/Frankrijk/Zweden, 2016, 86 minuten

Sediqa gaat iedere dag op pad in de bergen met haar schapen en geiten. Ze droomt ervan om net als de jongens overweg te kunnen met een slinger om de dieren te beschermen tegen de wolven. Ze wordt gemeden door de andere meisjes omdat ze vervloekt zou zijn, want een boze geest vermomd als slang heeft haar oma behekst.

 

Qodrat is een jongen wiens vader pas gestorven is; er wordt om hem gegniffeld omdat zijn moeder hertrouwt met een oude man die reeds twee vrouwen heeft. Hij is het liefst alleen, ver in de bergen. Ondanks de ongeschreven dorpsregel dat meisjes en jongens gescheiden moeten zijn, raken Sediqa en Qodrat bevriend.

Wolf and sheep is het debuut van de jonge Afghaanse regisseuse Shahrbanoo Sadat. Ze portretteert een kleine rurale woongemeenschap in de Afghaanse bergen, ver van de moderne wereld. In het dorp vertellen ze elkaar nog legendes om de wereld te verklaren, zoals die van de Kasjmir wolf die op twee poten loopt.

Een prachtige film uit Afghanistan van een jonge vrouwelijke cineaste die met heel veel respect naar haar personages kijkt en op een ongedwongen manier hun verhaal subtiel tot leven brengt. Een film om te koesteren.

Regie: Shahrbanoo Sadat
Land: Denemarken/Frankrijk/Zweden
Jaar: 2016
Duur: 86 minuten
Genre: Drama

 


 

Trailer

 

Recensies

Variety (Engelstalig)

Cineuropa (Engelstalig)