Dit evenement is afgelopen

MOOOV Filmfestival Genk: After the storm

MOOOV Filmfestival Genk: After the storm

Hirokazu Kore-Eda, Japan, 2016, 117 minuten

Ryoto, eens een roemrijk en prijzenwinnend schrijver, is aan lagerwal geraakt. Hij verspilt zijn geld aan gokken en zijn knappe vrouw heeft hem verlaten. Onder het mom research te verrichten voor een nieuw boek, klust Ryoto wat bij als detective, maar hij kan amper de alimentatie voor zijn ex-vrouw Kyoko en zijn twaalfjarig zoontje Shingo betalen.

 

Toch wil hij nog eenmaal proberen de breuk te lijmen en het weer goed te maken met Kyoko, die intussen van hem vervreemd is en het hof wordt gemaakt door een andere, welgestelde man. Als een stormachtige zomernacht hen verplicht samen te overnachten bij zijn ouderwordende moeder, grijpt hij deze kans om zijn leven opnieuw in handen te nemen.

Je kunt niet altijd het leven leiden dat je wenst, is het berustende thema van de film. Net als die andere reus van de Japanse cinema Yasujiro Ozu, is Hirokazu Kore-eda een grootmeester in het maken van familiefilms. Alweer slaagt hij erin om met vele komische toetsen een melancholisch, gevoelig en krachtig verhaal te brengen dat niemand onberoerd zal laten.

Regie: Hirokazu Kore-Eda
Land: Japan
Jaar: 2016
Duur: 117 minuten
Genre: Drama

 


 

Trailer

 

Recensie

FilmVandaag.nl

De Filmkrant

 

Uit de pers

"This is Kore-eda at his very best, facing up to the hardest truths with honesty and a nervous laugh - uncomfortable, invigorating, and ultimately cleansing, like the cinema's equivalent of a cold shower. And I mean that in the best way possible." - Rory O'Connor, The Film Stage