Dit evenement is afgelopen

360 Istanbul: Fasilavond met Café Aman & Orfeas

360 Istanbul: Fasilavond met Café Aman & Orfeas

Festival van Mediterrane muziek

Op dit fasilconcert geniet je van heerlijke mezze, raki en ouzo. Oftewel Turkse en Griekse hapjes en dranken. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer tijdig.

 

Doe je voordeel:
Festivalticket 360 Istanbul: €35 (12/11: Fasil + 18/11: Yeni Türkü + 19/11: Erhan Demirci + 20/11: Adana)
> koop hier
Ticket fasil avond: €15 (inclusief drankje + mezze)
> koop hier

Op dit fasilconcert geniet je niet alleen van muziek, maar ook van heerlijke mezze, raki en ouzo. Oftewel Turkse en Griekse hapjes en dranken.  

Griekenland en Anatolië kennen een schat aan ‘rebetika’; liederen die zijn ontstaan uit de onderbuik, doorheen de jaren gegroeid tot gemeengoed. Je hoorde ze doorheen heel het Ottomaanse Rijk in historische ‘Café Ammans’. De vrolijke bende van Café Aman brengt de sfeer van de stamkroegen weer tot leven. Zangers Stelios Berberis en Pelin Suer richten Café Aman Istanbul in 2009 op. Ze grijpen terug naar die creatieve en culturele smeltkroes van weleer. Later vergezelt ook bouzouki-speler Dimitris Lappas uit Thessaloniki de groep, wat leidt tot hun eerste album Fasl-i Rembetiko (2012).

Het voorprogramma wordt verzorgd door Orfeas, een Genks-Grieks duo uit Zwartberg brengen een repertoire van traditionele Griekse muziek.

In de toegangsprijs is één Raki, Ouzo of ander drankje en een bord met hapjes inbegrepen. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer tijdig.

Tijdschema:
20.15 uur: Orfeas
21.00 uur: Café Aman

De voorstelling kadert in 360 Istanbul, een meerdaags festival met muziek uit het Middellandse Zeegebied. Zowel pop, rock, folk als klassieke muziek komen aan bod. Istanbul als wereldstad aan de zee, waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. 360 is een verwijzing naar de postcode van Genk (3600) en het brede spectrum (360°) aan genres dat aan bod komt.
> Meer info + het hele programma van 360 Istanbul
> Festivalticket (€35 voor 4 voorstellingen!)


 


Video: Café AmanFoto: Orfeas