Dit evenement is afgelopen

Expo: The World of Charles and Ray Eames

Expo: The World of Charles and Ray Eames

2de en 3de graad secundair onderwijs

De tentoonstelling “The World of Charles and Ray Eames” vertelt over het design-duo Charles and Ray Eames, één van de meest invloedrijke designers van de 20ste eeuw.

 

Dit echtpaar werkte binnen heel wat verschillende domeinen zoals fotografie, film, architectuur en meubelontwerp.
Zij werkten vanuit de “Eames Office”, een creatieve hub van verschillende activiteiten waar het Eames duo en hun medewerkers een scala aan baanbrekende ontwerpen produceerden. Design werd door hen benaderd als een manier van leven. 

De originele expo bestaat uit 380 objecten en projecten die door Charles en Ray Eames tijdens hun leven bedacht en geproduceerd werden. Daarnaast is er een veelheid aan documentatie en artefacten te zien die door The Eames Office en het designduo verzameld werden. Ook de samenwerking met andere designers en kunstenaars in verschillende disciplines hebben een belangrijke plaats in de tentoonstelling. De bezoeker wordt via verschillende thema's mee op sleeptouw genomen om het complexe en indrukwekkende verhaal van Charles en Ray Eames te kunnen vatten.

De tentoonstelling werd op maat van C-mine herwerkt, zonder aan het originele en sterke verhaal te raken.  Hiervoor werden scenografen Jo Klaps en Patrick Reuvis aangetrokken. De tentoonstelling wordt getoond in de exporuimtes van C-mine designcentrum en C-mine cultuurcentrum.

Tijdens de expo worden alle zintuigen geprikkeld en verschillende audiovisuele technieken gebruikt (dia’s, video’s , luisterfragmenten).


Er bestaat de mogelijkheid om educatieve rondleidingen aan te vragen (studenten 14 - 18 jaar: 2de en 3de graad secundair onderwijs)

Info en reservatie: 089 65 50 35/37
Prijs: € 5 per leerling - 1 begleider gratis (incl. gids)
Openingsuren: dinsdag t/m zondag van 10-18 uur ( de laatste tickets worden om 17 uur verkocht).

klik hier voor de lesmap

The World of Charles and Ray Eames werd origineel ontwikkeld door Barbican Art Gallery en werd geproduceerd in samenwerking met The Eames Office.