Dit evenement is afgelopen

Javier Guzman — Ga-Bie-Jer

Javier Guzman — Ga-Bie-Jer

In 2014 kon u deze succesvolle Nederlander in C-mine aan het werk zien, maar als u hem nog niet kent, geen nood. In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat hij echt wel zijn woede kan beheersen.

 

Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren. Dat hij nou eindelijk VERDOMME EEN KEER RUSTIG BLIJFT. In Ga-Bie-Jer gaat het niet om zomaar schreeuwen. Javier zal genuanceerd blijven en verhelderend de problemen duiden.

Laten we beginnen bij het begin. Ga-Bie-Jer. Zo spreek je het uit.

Guzman’s cabaret wordt in het algemeen sterk gevormd door zijn persoonlijke ervaringen. Af en toe dus wat zwaarder geladen, zoals in Delirium, waar hij afrekent met zijn alcoholverleden. Hij is bovendien niet bang om maatschappelijk engagement aan te gaan tijdens zijn shows.

Maar vergis je niet: hij brengt je sowieso ook heel hard aan het lachen. Met absurde zijsprongetjes in zijn verhaal, verrassend-hilarische inzichten en zijn strakke tempo. Kortom: een natuurtalent, dat niet anders kan dan op een podium staan.