Dit evenement is afgelopen

Maastricht: Tapijnsite en wandeling Statenkwartier

Maastricht: Tapijnsite en wandeling Statenkwartier

UITVERKOCHT

Het Tapijnterrein is een inspirerende plek grenzend aan het stadspark van Maastricht. De voormalige Tapijnkazerne en het omliggende terrein worden getransformeerd tot een plek waar de stad Maastricht steeds vaker komt om te ontdekken, te ontmoeten en te leren. Van militaire discipline naar co-creatie in Maastricht.

 

Wedden dat u deze kant van Maastricht nog niet heeft ontdekt?

Een horeca-etablissement, een dierenpark, de biologische stadstuin, podia voor culturele activiteiten als het Werkgebouw en Gebouw M én Maastricht University versterken elkaar in de ambitie een open leerlandschap te creëren met diverse educatieve functies.

Onder begeleiding wandel je over deze site met een biologische Tapijntuin en het Dierenpark Maastricht als toeristische trekpleisters maar ook met een educatieve functie voor de inwoners. Gebouw M is een culturele ontmoetings- en experimenteerplaats. In loods W van de Tapijnkazerne zit Het Werkgebouw dat een platform biedt aan 10 lokale, zelfstandige vak- en ambachtslieden met verschillende disciplines zoals modeontwerp, meubel- en productvormgeving, grafische vormgeving, glas in lood en architectuur.

Op deze unieke locatie is de oude kazerne omgetoverd tot brasserie.
Waar vroeger de onderofficiers in deze mess hun prakje kregen, geniet jong en oud nu de hele dag van drankjes en hapjes in een industriële en toch sfeervolle setting.

Omwille van Koningsdag last de Universiteit van Maastricht een brugdag in en zijn de gebouwen gesloten. Hierdoor hebben we het programma van de namiddag aangepast.

We ronden de dag af met een wandeling in de buurt van het Statenkwartier - 'Hidden spaces, secret places' waarbij u het meest sfeervolle en onontdekte stadsdeel van Maastricht bezoekt. De rode draad in deze wandeling is stadsontwikkeling.