Dit evenement is afgelopen

MOOOV : DUBBELSPEL

MOOOV : DUBBELSPEL

Regie: Ernest R. Dickerson VS, 2017, 130 minuten

Na een afwezigheid van tientallen jaren keert de in Europa succesvolle dokter Ostrik Fiel terug naar zijn geboorteplaats Curaçao.

 

Het bezoek herinnert hem aan veertig jaar eerder, toen een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dramatische gevolgen had voor alle betrokkenen: ambitieuze, kleurrijke mannen en hun wilskrachtige echtgenotes die een leven op probeerden te bouwen op het eiland, te midden van tradities, intriges en verraad. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion. Nog altijd heeft dit boek een grote aantrekkingskracht. Het is spannend, zit vol bijtende humor en geeft terloops een kijkje in de sociale ongelijkheid gecreëerd door eeuwenlange kolonisatie.  Dit thema wordt naar het nu gehaald. De migratie naar Nederland is daar een onderdeel van. Levend tussen twee culturen kan Ostrik niet meer aarden in zijn geboorteland…

Regisseur Ernest Dickerson (die enkele afleveringen regisseerde van de tv-serie The Wire) verzamelde een sterke, internationale cast om zich heen en zijn gepolijste film biedt een mooi, kleurrijk portret van Curaçao.