Dit evenement is afgelopen

MOOOV : SUMMER 93

MOOOV : SUMMER 93

Regie: Carla Simon Pipo Spanje, 2017, 97 minuten

Na de dood van haar ouders, in de zomer van 1993, verhuist de zesjarige Frida van het bruisende Barcelona naar het Catalaanse platteland, om er bij haar oom en tante, haar nieuwe voogden, te gaan wonen.

 

Het plattelandsleven is een uitdaging voor Frida – de tijd wordt anders ingedeeld in haar nieuwe thuis en de omringende natuur is mysterieus en bevreemdend. Ze heeft nu ook een nieuw zusje waar ze zorg voor moet dragen en er steken nieuwe gevoelens, zoals jaloezie, de kop op. Heel vaak is Frida ervan overtuigd, naïef als ze is, dat weglopen de beste oplossing zou zijn voor haar problemen. Toch doet het nieuwe gezin er alles aan om de nieuwe breekbare balans een kans te geven en wat routine in hun leven te brengen. De occasionele familie uitstapjes naar een lokaal feest of een zwembad, samen koken of luisteren naar muziek in de tuin zijn momenten van puur geluk. Langzaamaan beseft Frida dat ze zal blijven en dat ze zich moet aanpassen aan haar nieuwe omgeving. Nog voor de zomer om is, moet ze leren om te gaan met haar gevoelens en haar pleegouders moeten leren om haar even graag te zien als hun eigen dochter.

Een hartverwarmende biopic van de talentvolle en prijswinnende regisseur Carla Simon.  Maar vooral ook "het meest eerlijke verhaal ooit over pleegzorg", volgens koepelorganisatie Pleegzorg Vlaanderen.