Dit evenement is afgelopen

MOOOV: 20th Century Women

MOOOV: 20th Century Women

Mike Mills, Verenigde Staten, 2016, 118 minuten

Santa Barbara, 1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen.

 

Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die een grote impact hebben op het leven van de gevoelige, slimme Jamie. De drie vrouwen vertellen Jamie elk op hun eigen manier over hun leven, hun ervaringen met mannen en vrouwen, de liefde en de vrijheid.

Een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder en is een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

Een geweldige soundtrack levert de perfecte achtergrond voor de uitmuntende acteerprestaties van onder andere Annette Bening in een van haar mooiste rollen. Jeroen Struys van De Standaard geeft alvast 5 sterren aan deze film: 20th Century Women zit vol spitsvondige dialogen die niet geschreven lijken, acteurs van wie je vergeet dat ze acteurs zijn, kleine momenten die verdraaid groot worden net omdát je zo meeleeft.

Trailer