Dit evenement is afgelopen

MOOOV: To my beloved

MOOOV: To my beloved

Aly Muritiba, Brazilië, 2015, 114 minuten

Fernando leidt een geroutineerd leven. Overdag werkt hij als fotograaf voor de politie, waar hij zowel arrestanten als aangespoelde lijken vastlegt. Met zijn zoontje kijkt hij 's avonds oude videobanden van zijn overleden vrouw. Als zijn zoontje slaapt, gaat Fernando door met kijken.

 

Plotseling, op een regenachtige avond, verstart Fernando's gezicht. Hij ziet op een van de opnamen dat Fernando's vrouw hem bedroog met een andere man, en dat bedrog nog vastlegde op video ook. Geobsedeerd door het vinden van de minnaar, laat Fernando alles achter, met inbegrip van zijn zoon. Als hij de man vindt, een ex-gevangene, probeert hij zich in diens leven te dringen. Hij huurt een kamer bij de man…

Een film vol van psychologische spanning en bijzondere subtiliteit. Ook als geweld uitblijft, is de dreiging van geweld in elke tel aanwezig. De regisseur stelt ondertussen tijdloze vragen over de breekbaarheid van liefdesrelaties: is het mogelijk om elkaar echt te kennen?

De wijze waarop Fernando zich in eerste instantie incognito verhoudt tot de minnaar van zijn vrouw, weerspiegelt aardig zijn vragen over zijn eigen rol in hun verhouding. Wat weet deze man van hem, toen en nu?

 

Trailer