Dit evenement is afgelopen

MOOOV: Manchester by the sea

MOOOV: Manchester by the sea

Kenneth Lonergan, Verenigde Staten, 2016, 138 minuten

Lee Chandler is de klusjesman in een klein appartementencomplex in de buurt van Boston. Zijn dagtaak bestaat voornamelijk uit het wegscheppen van sneeuw, reparaties en het zoveel mogelijk vermijden van de huurders. Zijn avonden brengt hij alleen door in zijn kelderappartement of als onrustzaaier in de kroeg.

 

Wanneer Lee verneemt dat zijn oudere broer Joe gestorven is en hij de voogdij van diens tienerzoon Patrick krijgt toegewezen, is hij niet bepaald opgezet met dit nieuws. Hij moet terug naar zijn geboortedorp, een plek waar hij geconfronteerd wordt met enkele pijnlijke herinneringen. Lee zal heden en verleden moeten lijmen om zichzelf terug te vinden.

Een film die langzaam de tijd neemt om via heel dagelijkse handelingen en conversaties een veelgelaagd beeld op te bouwen van de personages en zo een rijk drama weet op te bouwen dat onder de huid kruipt en het haar in je nek overeind doet komen. Het uitzonderlijke acteertalent van onder meer Casey Affleck, in de rol van zijn leven, Michelle Williams en de jonge nieuwkomer Lucas Hedges maken deze film een emotionele voltreffer.

De film won de Oscar voor beste originele scenario en beste mannelijke hoofdrol.

Trailer