Toneelhuis / Benjamin Verdonck

Toneelhuis / Benjamin Verdonck

Liedje voor Gigi

DATUM: di 06 februari 2018

LOCATIE: Grote zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 12

-26 / +60: € 7 / 10

ABO: € 9

koop tickets

Theatermaker en beeldend kunstenaar Benjamin Verdonck maakt in 2014 notallwhowanderarelost, waarin hij het publiek binnenlokt zonder woorden, zonder muziek maar met veel touwtjes, kleuren en een truc met een stoel.

 

“Op de hectische chaos en de te spectaculaire snelheid van onze maatschappij is deze voorstelling een glashelder antwoord dat blaakt van rust en verstilling”, zegt de Jury van het Theaterfestival 2014.

Daarop volgt het tafeltoneel one more thing (2014), rondom een zin uit het werk van Cesare Pavese over de relatie van de mens ten overstaan van de rest van de natuur, onderbroken door monochrome kleurvlakken. Later komt de miniatuurvoorstelling Gille leert lezen (2016), didactisch materiaal voor een school, waarin hij drie verhalen vertelt, een kat toont en een miniatuurstad waarin een zin verschijnt uit een interview met Cocteau.

Liedje voor Gigi is zijn nieuwste voorstelling binnen dit genre. Het eerste luik bestaat uit een opeenvolging van miniatuurlandschappen die één en dezelfde ruimte verbeelden, zij het op een ander moment in de tijd.

Het tweede luik bestaat uit een schier eindeloze reeks van panelen die verschijnen, verdwijnen, zich openen en sluiten en op die manier in één en dezelfde ruimte voortdurend nieuwe ruimtes verbeelden. Een visuele elegie waarbij Benjamin Verdonck opnieuw de machinist is die de transformatie van beelden in gang zet om er vervolgens in verloren te lopen, deze keer begeleid door twee muzikanten, Bram Devens en Tomas Desmet. Een donkere nacht, een huis dat brandt, de planeten, deuren die opengaan en toe en aan het eind een lied: puisque la terre est ronde mon amour, t’en fais pas.

Credits
Van en met Benjamin Verdonck,
Bram Devens (Ignatz/en de stervende honden),
Tomas Desmet (Think of One, Zita Swoon, King Dalton)
Productie: Toneelhuis

www.toneelhuis.be