Zonzo Compagnie

Zonzo Compagnie

Liedjes met Wortels II (+ 5 jaar) - Kunstendag voor kinderen - Familiedag

DATUM: zo 19 november 2017

LOCATIE: Grote zaal

UUR: 14:00

koop tickets

BASISPRIJS: € 6

ABO: € 5

koop tickets

Elan was een bijzonder meisje. Ze hoorde alles, overal leek wel een lied te weerklinken. Op een nacht had Elan een droom: ze zou een grote machine maken waarin ze alle liederen kon verzamelen. De volgende dag vertrok ze.

 

De liedjes waar Elan naar op zoek gaat, zijn oerliedjes met een zekere toverkracht. Elan reist de wereld rond om ze te zoeken.
Zal ze antwoord krijgen op de vraag waarom wij hier op aarde zijn?

Met het verhaal over Elan als leidraad speelde Zonzo Compagnie bijna 200 voorstellingen in heel Europa. In het najaar van 2017 gaat het lang verwachte tweede deel in première.

Jan Van Outryve kiest opnieuw songs uit het gigantische archief van ethnomusicoloog Alan Lomax. Samen met zangeres Aline Goffin brengt hij muzikale schatten uit de hele wereld tot leven.

Ondersteund door een animatiefilm van het piepjonge Portugese supertalent Beatriz Bagulho en niets meer dan een stem, een ukelele en een luit, betoveren Aline en Jan hun publiek met een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert voor iedereen vanaf 5 jaar.

"Bijzonder mooi vertolkte liedjes over leven en dood, geluk en verdriet, met een heel eenvoudig, ouderwets voorleesverhaaltje ertussen. Je kon een speld horen vallen." ‒ Annemarie Peeters, De Standaard

Credits
Spel: Aline Goffin (zang) en Jan Van Outryve (ukelele en luit)
Tekst: Jan Van Outryve
Video: Beatriz Bagulho
Kostuum: Johanna Trudzinski
Productie: Zonzo Compagnie

Foto : United States Library of Congress

www.zonzocompagnie.be