Dit evenement is afgelopen

Stijn Cole - Artist Talk: landschap in de hedendaagse kunst

Stijn Cole - Artist Talk: landschap in de hedendaagse kunst

i.s.m.Emile Van Dorenmuseum - incl. drankje

Kunstenaar Stijn Cole heeft een passie voor het landschap. En dat hij die passie weet te vertalen in intrigerende kunst bewijst hij met zijn solo-tentoonstelling in de galerie van C-mine cultuurcentrum.

 

Deze artist talk geeft je de kans om de kunstenaar zelf aan het woord te horen. Hij neemt je mee op sleeptouw door de tentoonstelling en achteraf kan je nog met hem napraten bij een glaasje.

Het oeuvre van Stijn Cole oogt divers: video, sculptuur, maquette, installatie, schilderijen, grafisch werk en mixed media. Inhoudelijk getuigt het werk daarentegen van een hoge graad aan coherentie, een doorgedreven samenhang. In zijn werk wordt de perceptie van de omgeving geabstraheerd waardoor ze een universele en conceptuele waarde krijgt. De verhouding toeschouwer - kunstwerk - omgeving speelt telkens op een andere manier een belangrijke rol.

Stijn Cole maakt gebruik van hedendaagse technieken om klassieke steeds terugkerende thema’s te onderzoeken: tijd wordt door computermanipulatie en beveiligingssoftware omgezet naar veelkleurige tijdsbalken die de kleuren van de lucht binnen een bepaalde periode weergeven, de landschapsschilderkunst wordt gesublimeerd tot twee key-kleuren en het daglicht moet eerst door een sensor en daaropvolgend een computerprogramma passeren voor het wordt omgezet naar hetzelfde daglicht maar dan via tl-buizen ... Het resultaat is meer dan een formele schoonheid, het dwingt ons om licht, kleur, landschap of tijdsbeleving opnieuw te bekijken en te ervaren.

I.s.m. Emile Van Dorenmuseum

www.stijncole.eu

U leest hier een recensie uit de Knack.