Dit evenement is afgelopen

Zomeropera Alden Biesen - “P.O.P.-U.P.” Opera-ballet voor kinderen

Zomeropera Alden Biesen - “P.O.P.-U.P.” Opera-ballet voor kinderen

1e tot 4e leerjaar

Voor het seizoen 2017 zal regisseur-choreografe Véronique Lenaers in samenwerking met scenograaf Dirk Van Vaerenbergh een opera-ballet voorstelling creëren voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Het wordt een onweerstaanbare mix van het romantische ballet van Coppélia en muziek uit de opera Don Pasquale.

 

Dr. Pasqualius is de beroemdste poppenmaker van het land. Hij maakt ze in alle formaten : groot , klein , dik , dun EN ze kunnen allemaal geweldig mooi dansen. Stiekem is hij een beetje verliefd op zijn mooiste pop Coppélia. Maar op een dag krijgt hij een bijzonder cadeau van zijn grote concurrent Dr. Donizetti: een pop die niet kan dansen maar zingen.

Eerst vindt hij de pop maar niks, maar als hij ziet hoe iedereen haar bijzonder vindt en een jonge man zelfs verliefd op haar wordt , besluit hij zelf met haar te trouwen.

Maar daar zullen Coppélia, Norina en Ernesto een stokje voor steken. Ze beramen een sluw plan om de oude Dr. Pasqualius te foppen. Benieuwd of het gaat lukken?

Kom kijken naar deze nieuwe coole swingende kinderopera met muziek van Donizetti, ballet uit Coppélia, een magisch huis, een dwaze oude sul en heel héél veel poppen.