FAMILIEDAGEN

C-mine familiedag = kijken en doen, spelen en ontdekken

Op het programma staan theater, dans, muziek, installaties en workshops voor de hele familie.

Vorige editie: Zondag 22 oktober en zondag 19 november 2017

Volgende editie: Zondag 18 maart 2018

Molman – Schippers&VanGucht                                                        theatervoorstelling - kijken
13 en 15 uur - 6/5 euro
9+

Durf jij af te dalen in de wereld van ‘Molman’? Hij leeft diep onder de grond… in donkere gangen en tunnels die zich vertakken naar alle continenten. De voorstelling speelt zich af in een omgebouwde zeecontainer. Je kunst alleen via een steile trap aan de buitenzijde naar binnen klimmen, dus niet voor angsthazen of mensen met hoogtevrees.

invisible – Kabinet k                                                                          dansvoorstelling - kijken
17 uur - 6/5 euro
8+

‘invisible’ is de nieuwe dansvoorstelling van Kabinet k. Woordeloos, vol wonderlijke beelden. Een dansvoorstelling over loutering. Zo schoon dat het pijn doet.

Video Delay – laboJEF                                                                                   installatie – doen
Doorlopend van 14 tot 17 uur - gratis
4+

Beweeg en creëer! Een interactieve audiovisuele installatie daagt je uit om te spelen met tijd en ruimte. Een scherm toont twaalf keer jouw handelingen, telkens met een vertraging. Speel voor de camera en ontdek het betoverende effect!

Hologram – laboJEF                                                                                      installatie - doen
Doorlopend van 14 tot 17 uur - gratis
6+

In deze begeleide installatie experimenteer je met digitale 3D-projecties. Creëer een hologram van jezelf - Star wars voor beginners! Je maakt een digitale 3D-projectie van je hoofd en knutselt daarna met plastic en schaar een hologram-piramide.

Stop motion – laboJEF                                                                                  installatie - doen
Doorlopend van 14 tot 17 uur - gratis
4+

In een begeleide installatie experimenteer je met stop motion animatie. Experimenteer met een animatie-app, bedenk vervolgens een verhaal en creëer figuurtjes. Jij maakt je eigen filmpje!

Musica Futurista – Matrix                                                                               muziek – ontdekken
Tussen 14 en 17 uur, om het kwartier - gratis
6+

 

'Musica Futurista' is een reuzengroot muziekinstrument. Met je handen, drumstokken en borsteltjes tover je zelf de vreemdste geluiden tevoorschijn. Een muzikant laat je ontdekken hoe je daarmee in één-twee-drie een stukje muziek kan maken.

 

Beeldboksen – Gideon Hakker en Christine Sollie                                         beeld - doen
Doorlopend van 14 tot 17 uur - gratis
Alle leeftijden

‘Beeldboksen’ is gloednieuw! Kunstenaars Gideon Hakker en Christine Sollie laten je helemaal uitleven op een papieren podium. Je wordt levend tekenmateriaal: een reuzenpotlood, een chaotische verfborstel, een megadik stuk houtskool - alles kan! Het resultaat? Een gigantisch kunstwerk dat zal worden opgehangen!! 

 

Bouwen met bamboe – Mooss/Bazart                                                            bouwen - spelen
Doorlopend van 14 tot 17 uur - gratis
6+

In het begin liggen er enkele balen hooi, een stapel bamboestokken en een hoop nylonkousen. Op het einde staat er een unieke constructie met de meest bizarre vormen. Met bamboestokken bouw je, samen met alle andere deelnemers, een constructie waarin je met hooi vormen aanbrengt. Bouw je mee?

 

Dansworkshop invisible – Passerelle                                                               dans - doen
15u30-16u30 - gratis
8+

Maak kennis met het werk van Kabinet k tijdens een dansworkshop van Passerelle. Voor ouders en kinderen is dit een speelse introductie op de voorstelling ‘invisible’.

In de foyer van C-mine ontdek je nog enkele andere activiteiten, zoals een presentatie van de Genkse en van het project Mind set go.